Forum Nederlands Anafylaxis Netwerk Home

Zoek
   
Gebruikers

Calendar

Help

Home
Zoek via gebruikersnaam
Not logged in - Log in | Aanmelden 


allergische reactie op insectensteek/beet
 Beheerd door: Tineke Timmermans  

Nieuw Onderwerp

Reageren

Print
AuteurBericht
Marian
Member
 

Lid sinds: 17 november 2008
Lokatie: Nistelrode, Netherlands
Berichten: 1
Status:  Offline
 Geplaatst: 17 november 2008 19:43

Citeren

Reageren
Mijn zoon van inmiddels 11 jaar heeft toen hij 4 jaar was een anafylactische shock gehad als reaktie op een bijen-steek.

Het was de derde keer dat hij door een bij werd gestoken (wij wonen naast een imker en hebben een trampoline waardoor kinderen vaak op blote voeten lopen)

De eerste keer dat hij gestoken was kreeg hij een dikke voet, de tweede keer was zijn voet en onderbeen tot aan zijn knie rood en gezwollen en was hij er ook ziek van. Ik kreeg tavegil tabletjes van de huisarts voor als hij bv. op vakantie nog eens zo erg zou reageren. Zelf om gevraagd trouwens.

De derde keer was dus die ernstige reaktie, mijn geluk was dat er bij de dienstdoende huisarts een kinderarts op bezoek was die de situatie goed inschatte en voor als intuberen (buisje in de keel voor beademing) nodig was meeging met de ambulance die ons met spoed naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis bracht.

Bij de huisarts kreeg hij tavegil i.m en oradexon/ dexamethason i.m. en ongeveer 45 min. hierna trad er pas verbetering op in de situatie. We waren inmiddels al in het ziekenhuis waar een medisch team klaar stond indien het nodig zou zijn. Gelukkig was dit niet het geval en mocht Ruben na een na een nacht observatie weer naar huis.

We moesten toen altijd een epi-pen bij ons hebben voor het geval dat.

Van 2003 tot 2006 heeft hij een hypo-sensibilisatiekuur gehad bij een allergoloog.

In 2005 en 2006 is hij nog gestoken door een bij en reageerde hier vrij normaal op.

In principe is hij dus niet meer allergisch voor bijen maar we hebben als advies gekregen om toch alert te blijven omdat er bij de behandeling van kinderen op zo'n jonge leeftijd nog niet bekend is dat de kuur levenslange 'bescherming' geeft!

Ik hoop niet dat je schrikt van dit verhaal, het gaat er mij om dat je bedacht bent op een dergelijke reaktie die kan volgen op een insektensteek zeker als je al eens een heftige reaktie hebt gehad. Een allergie bouwt zich namelijk op.

Als wij niet naast een imker hadden gewoont, waren we er waarschijnlijk nooit op zo'n jonge leeftijd achter gekomen dat onze zoon allergisch was voor bijen!

Julie*
Member
 

Lid sinds: 24 juni 2007
Lokatie:  
Berichten: 33
Status:  Offline
 Geplaatst: 19 augustus 2008 10:02

Citeren

Reageren
hallo,

jeetje wat een vervelend iets voor u dochtertje en voor u natuurlijk, als ik zo de symptonen lees kan het wel degelijk een allergische reactie zijn. Als ik zelf een reactie krijg heb ik ook die klachten dan ben ik gestoken door een mug (echt zo'n hele dikke) dan krijg ik meer last dan van een 'gewone' mug, maar ook als een vlo mij gebeten heeft dan krijg ik dezelfde reactie als een hond of kat met een allergie voor vlooien. Heeft u misschien huisdieren? Een ander wasmiddel, daar kun je ook vervelende reacties op krijgen.
Zelf zou ik wel terug gaan naar de huisarts en uw dochtertje door laten sturen want dit zijn geen milde reacties het is ernstig als haar hele arm opzwelt en ze duizelig en misselijk wordt, en helemaal dat haar keel zeer doet kan het zijn dat die opgezwollen is!

heel veel sterkte met uw dochtertje hoor, is niet niks

chris
Member
 

Lid sinds: 26 juni 2008
Lokatie:  
Berichten: 1
Status:  Offline
 Geplaatst: 26 juni 2008 12:27

Citeren

Reageren
goedemiddag
ik ben nieuw hier en hoop dat jullie we een beetjr kunnen helpen
onze dochter van 10 is vorige zomer gestoken door één of ander insect in het bovenste gedeelte van haar onderarm ,ze vertelde me dat het pijn deed heb er toen fucidin aan gedaan en er verder geen aandacht aan gegeven ,daar ik dacht dat het om een muggenbeet zou gaan ,de volgende dag was haar arm rondom de steek/beet rood en op gezwollen het deed pijn zij ze afgetekend met een stift ,op heel de dag een paar mm vergroot ,bij het opstaan van de volgende dag (2dag) is de zwellingen rood heid al vrder toe genomen praktisch heel haar bovenarm en eed deel van de onderarm ,voor school vlug naar de arts zonder afspraak al hoe wel ze om 8 u een patient verwachtte mochten we na het zien van haar arm onmiddelijk naar binnen ze krijgt onmiddelijk 2 pilletjes tegen de zwelling en antbiotica ,na ong. 4 dagen is de zwelling en roodheid volledig weg ,volgens de arts was het een reactie op een muggenbeet dat vuil meebracht
nu zaterdag jl als ze s'avonds thuis komt van het buitenspelen zegt ze dat haar pols pijn doet ik zie een klein bolletje ,en zeg tegen haar het zal wel een muggenbeet zijn de volgede dag is haar pols op gezwollen en rood zelfs het pols knobbeltje is niet meer te zien ,terug afgetekend en regelmatig gecontroleerd of het niet verder gaat , in de late namiddag van die dag klaagt ze dat ze zich niet goed voelt misselijk gevoel van overgeven en draaierig ,ook heeft ze last van haar keel zegt dat deze pijn doet ,ze wilt zelfs s'avonds niet eten en gaat in ons bed liggen ,ik stel haar voor om beneden in de zetel te komen liggen dan kan ik haar beter in de gaten houden ,omstreeks 19.15 gaat ze drinken nog geen 5 min later zegt m'n man ze slaapt ,ik ga kijken naar haar arm en de zwelling is een beetje toegenomen ik wil het terug aftekenen bij dit alles reageert ze bijna niet en slaapt verder ,na een half uurtje ong word ze wakker en voelt zich  nog altijd niet goed ,de volgende dag is het weer wat toegenomen ik,wil met haarteug naar de dokter voor school ,daar ze een uitstap gingen maken naar het plaatselijk recreatie park wil ze liever na school naar de dokter ,ik breng haar meester op de hoogte en vraag of hij haar wat in de gaten wilt houden,bij het uit school halen om 15.30 is de zwelling terug toegenomen bijna heel haar onderarm + hand ,de vingers nog niet weer krijgt§ ze antibiotica voorgeschreven en zou het komen door dat ze aan een muggenbeet had gekrabt ,eigenlijk vind ik het wel raar ze heeft nog muggenbeten waar ze krabt en daar reageert ze dan weer niet op ,ook dat ze zich ziek voelde (misselijk,draaierig ,overgeven )die avond moet ze 2x al antibiotica nemen ook vraagtr ze als de volged e dag de zwelling ie toegenomen om contact op te nemen, vanaf de volgende dag 3x per dag ,de volgend dag bij het opstaan is de zwelling met ong. 2à3 cm toegenomen ook al heeft ze al 2 x antibiotica gekregen ,besluit om haar thuis te houde en de arts te verwittigen,die zegt dat ik het nog moet nazien voor die dag in de loop van de dag neemt de zwelling met nog enkele mm. toe en blijft pas tegen de avond stabiel ,ook voelde ze zich beter op dat moment heeft ze al 5x antibiotica genomen ,vanaf gisteren woensdag 25 juni begint de zwelling weg te trekken zijn dan ong. 4 dagen ver na de steek/beet ,telkens bij de 2 had ze het allen over pijn en niet dat ze jeuk had op die plek ,gaat het wel degleijk over een muggen beet waatr vuil in terecht is gekomen of gaat het over een allergische reactie op een bepaald insect vb. bij of wesp
alvast bedankt
mama van lovely 10 jaar

Laatst gewijzigd op 26 juni 2008 12:32 door chris


 Het is 13:38
Powered by WowBB 1.7 - Copyright © 2003-2006 Aycan Gulez