Forum Nederlands Anafylaxis Netwerk Home

Zoek
   
Gebruikers

Calendar

Help

Home
Zoek via gebruikersnaam
Not logged in - Log in | Aanmelden 
Forum Nederlands Anafylaxis Netwerk > Diagnose > Algemeen > Ervaringen Anafylactische Shock


Ervaringen Anafylactische Shock
 Beheerd door:  

Nieuw Onderwerp

Reageren

Print
AuteurBericht
Suzy
Member
 

Lid sinds: 3 december 2014
Lokatie:  
Berichten: 1
Status:  Offline
 Geplaatst: 3 december 2014 20:26

Citeren

Reageren
Hoi allen,

Ik ben nieuw hier. Ik wil gewoon graag kort wat vertellen en jullie ervaringen horen.

Ik heb twee keer in mijn leven een anafylactische shock gehad, waarbij de eerste keer van melk was, toen ik 4 jaar oud was. Ik ben toen buiten bewustzijn geraakt, dus ik kan me er weinig van herinneren. Ik kan me nog wel herinneren dat ik wakker werd aan het zuurstof en dat m'n ouders met wat dokters om me heen stonden.

De tweede keer is ongeveer 5 jaar geleden, door een ministukje kiwi. Toen ben ik niet buiten bewust zijn geraakt, maar wel 'mentaal afwezig' (het enige wat ik de hele tijd heb gevraagd was of ik dood ging), ik kan het me ook maar half herinneren.

Als ik aan mensen vertel wat me is overkomen, doe ik er altijd heel nuchter, zelfs laconiek over. De laatste tijd denk ik er over na en vraag ik me af of het wel goed is geweest dat ik na twee keer op het nippertje aan de dood ben ontsnapt er zo over praat/doe. Ik heb nadat het me is overgekomen er nooit echt meer bij stil gestaan (als in: o.a. hoe voel ik me hier eigenlijk door). Soms maken mensen in mijn omgeving grapjes als "dan maak ik een lekkere kiwitaart voor je", en dan lach ik lief, maar eigenlijk is het helemaal niet grappig.

Anyway, naast dat ik hier last van heb, heb ik ook eczeem en ben ik allergisch voor katten en honden. Gelukkig ben ik wel over mijn astma en andere voedselallergiƫn (noten- en pinda-allergie en koemelkeiwitallergie) heen gegroeid.

Nou vroeg ik mij af hoe jullie er tegenover stonden nadat jullie een shock hebben gehad. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen :)


 Het is 10:48
Powered by WowBB 1.7 - Copyright © 2003-2006 Aycan Gulez