Forum Nederlands Anafylaxis Netwerk Home

Zoek
   
Gebruikers

Calendar

Help

Home
Zoek via gebruikersnaam
Not logged in - Log in | Aanmelden 


overblijven
 Beheerd door: Tineke Timmermans  

Nieuw Onderwerp

Reageren

Print
AuteurBericht
jb
Member
 

Lid sinds: 20 maart 2010
Lokatie:  
Berichten: 24
Status:  Offline
 Geplaatst: 6 maart 2014 07:34

Citeren

Reageren
Hoe is het nu geregeld? Onze dochter is pas vanaf groep 3 gaan overblijven. Daarvoor at ze thuis of met opa en oma. Bij kleuters is het moeilijk om een veilige omgeving te houden tijdens het eten met broodjes pindakaas. Ze zijn actief, impulsief, knuffelen, stoeien, eten door hun motoriek nog niet zo netjes, zijn wat lakser met het handen wassen, enz. Dat hoort bij de leeftijd en hun ontwikkelingsfase. Een goede begeleiding van een volwassene is noodzakelijk.

Persoonlijk heb ik nooit snel gevraagd om een pindavrije omgeving, maar bij een kerstdiner voor kleuters waar ook saté zou zijn wél. Het zijn geen kleine volwassenen maar jonge kinderen, daar kan je niet van verwachten dat alles 100% veilig blijft.

De kinderen in de klas van mijn, nu zevenjarige, dochter wassen vaak uit zichzelf hun handen na een broodje pindakaas, als ze weten dat zij die dag overblijft nemen ze vaak al geen pindakaas mee op brood. Ze willen zelf niet dat ze door hun broodje ziek wordt. Mijn dochter heeft een spreekbeurt gehouden over haar allergie, iedereen weet ervan in haar klas.

Bij kleuters vind ik dat er te overleggen moet zijn of kinderen op de vaste dag dat een allergisch kindje overblijft geen pindakaas wordt meegegeven. Wij gaven aan het begin vh jaar tijdens een algemene info avond van school ook even uitleg over de allergie. In de klas van onze dochter houdt iedereen er rekening mee, uit zichzelf.

Wij hebben uitleg gegeven aan de kinderopvangorganisatie die in school de overblijf regelt. Incl. de overnlijfouders van deze klas. Bij het digitaal opgeven voor incidentele overblijf geef ik ook altijd aan dat ze allergisch is en welke overblijflouders, leerkrachten en directie er van op de hoogte is.

Als thuis eten of bij bekend vriendje, oma, opa, ooms, tantes enz niet kan dan in goed overleg op school. Bedenk ook dat de kleutertijd het moeilijkst is qua overblijven. Bij iemand anders of thuis overblijven ipv op school is dan ook tijdelijk, niet voor de hele schoolloopbaan.

Judith blank
Member
 

Lid sinds: 15 januari 2014
Lokatie:  
Berichten: 1
Status:  Offline
 Geplaatst: 15 januari 2014 13:09

Citeren

Reageren
Hoi,

Mijn zoon gaat sinds kort naar school. We zitten midden in een fase van voorlichting geven op school en BSO en het regelen van actieplan. Vandaag kwam in het gesprek met school naar voren dat zij het overblijven als een riscicomoment zien. Overblijven wordt door de school zelf georganiseerd met overblijf juffen (ouders). Bij dit eetmoment kunnen zij niet voldoende toezicht houden op onze zoon. Hij zou wat te eten kunnen krijgen van een andere leerling. Ik vraag mij af hoe andere ouders het riscico op een incident tijdens het overblijven verkleinen. De voorlichting/instructie over allergie en epipen is gegeven aan de betreffende juffen. De school zit te denken aan een extra iemand te vragen om op onze zoon te letten. Zelf lijkt mij dit iets te veel van het goede, daarbij komt dat er iemand moet worden gevonden die dit zou willen doen. Graag hoor ik hoe andere ouders dit georganisseerd hebben.

groet,

Judith Blank


 Het is 10:56
Powered by WowBB 1.7 - Copyright © 2003-2006 Aycan Gulez